Ploaie cu grindină la final de februarie, în Bucureşti. Cum explică meteorologii acest fenomen neobişnuit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Bucureştiul şi localităţile din sudul ţării s-au confruntat sâmbătă, 27 februarie, cu ploi însoţite de grindină. Este un fenomen nefiresc pentru o lună de iarnă, fiind întâlnit mai degrabă vara, aşa cum afirmă şi meteorologii. „Nu este firesc, la final de februarie, să avem manifestări de acest gen”, spune Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au declarat că aceste fenomene nu sunt normale pentru finalul lunii februarie, dar au precizat că acest lucru este cauzat în principal de temperaturile ridicate şi de umezeală, informează Libertatea.

„Aceste fenomene nu sunt specifice sfârşitului lunii februarie, sunt manifestări de vară, dar având în vedere că au fost astfel de temperaturi foarte ridicate, umezeală multă şi pătrunderea unei mase de aer mai rece, toate acestea au creat contextul pentru astfel de manifestări.” a explicat meteorologul de serviciu al ANM, Oana Păduraru.

„Ploaie cu pietre. Sparge maşina”, spune o tânără într-o înregistrare postată pe Facebook, după ce în Capitală a plouat torenţial cu grindină.

VIDEO

Nu doar în Bucureşti s-a întâmplat asta, ci şi în Popeşti-Leordeni, precum şi în Chiajna, localităţi de la marginea Capitalei. „Grindină în luna februarie”, îşi exprimă un alt internaut surprinderea.

VIDEO

Temperatura maximă absolută a lunii februarie atinsă în România este 26,0 ºC şi s-a înregistrat la Medgidia, pe 27 februarie 1995, şi la Pătârlagele, pe 16 februarie 2016. La Bucureşti, maxima absolută este de 25,7 ºC, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, pe 16 februarie 2016, conform ANM.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite