Percheziţii la un dezvoltator imobiliar care a prezentat la recepţia lucrărilor mai multe locuri de parcare decât cele realizate efectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au intervenit pentru aplanarea unui conflict la Săcele FOTO adevărul

Anchetatorii fac, marţi, percheziţii în Bucureşti într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi fals intelectual. Este vizat un dezvoltator imobiliar care a prezentat la recepţia lucrărilor mai multe locuri de parcare decât cele realizate efectiv, fraudând bugetul local cu 180.000 de euro.

„Astăzi, 31.05.2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară în Bucuresti, precum şi mandate de aducere emise pe numele a două persoane, intr-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi fals intelectual”, a transmis, marţi, Poliţia capitalei.  

Sursa citată a precizat că, din probele administrate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna august a anului 2021, o societate comercială, cu ocazia încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, a indus în eroare organele abilitate să efectueze recepţia lucrărilor la un imobil, respectiv a prezentat faptul că şi-a îndeplinit obligaţiile privind construirea tuturor locurilor de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire emisă de autoritatea locală şi avizarea comisiei tehnice de circulaţie.  

„La momentul recepţiei, societatea ar fi prezentat reprezentanţilor autorităţii locale un număr total de 34 locuri de parcare, conform autorizaţiei de construire, însă ulterior obţinerii recepţiei ar fi fost desfiinţate  18 locuri de parcare, dintre care 10 locuri de parcare în sisteme mecanice.

Astfel, societatea ar fi urmărit inducerea în eroare cu privire la situaţia reală a locurilor de parcare şi fraudarea bugetului local prin simularea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de hotărârile locale, prin existenţa numărului a locurilor de parcare şi neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare realizat, fiind produs un prejudiciu total de 180.000 euro autorităţii locale”, a mai transmis Poliţia.  

Audierile se desfăşoară la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite