Grupare care tâlhărea persoanele în vârstă, prinsă în Bucureşti

Grupare care tâlhărea persoanele în vârstă, prinsă în Bucureşti

Imagine de arhivă

O grupare care tâlhărea persoanele în vârstă a fost prinsă în Bucureşti, anunţă Poliţia Capitalei, după ce a reuşit să tâlhărească doi oameni. Hoţii îşi urmăreau victimele până în scara blocului, iar acolo cereau pomană, pretext sub care au reuşit să intre în casele bătrânilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Poliţişti ai Sectorului 3 aflaţi în desfăşurarea unor activităţi operative au observat în cursul dimineţii 3 persoane, doua femei şi un bărbat, cunoscuţi cu preocupări infracţionale.
Cele două femei au fost observate cum s-au deplasat în mod constant în spatele unui bărbat în vârstă, ce mergea cu ajutorul unui cadru, iar când acesta a intrat în scara unui bloc, au pătruns împreună cu acesta în imobil. În scurt timp cele doua au ieşit şi au plecat cu un autoturism ce le aştepta", se arată într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au intrat pe fir şi i-au identificat pe cei doi bărbaţi, ambii în vârstă de 85 de ani. Aceştia au declarat că au primit cele trei persoane în casă pentru că cereau pomană, dar ulterior au observat că le lipsesc bani.

"După plecarea acestora au observat că din locuinţă le-au dispărut banii, 5.500 şi respectiv 3.000 de lei. Imediat poliţiştii aflaţi în teren au procedat la blocarea în trafic a autoturismului cu care se deplasau femeile. Cei trei ocupanţi au încercat să-şi asigure scăparea prin fugă, dar au fost imobilizaţi. În urma percheziţiilor corporale, asupra celor în cauză, a fost găsită suma de 8.500 lei", transmite Poliţia.

Cei trei au fost reţinuţi, urmând să fie cerut şi mandat de arestare pe numele lor.

Cele două femei, de 45 şi respectiv 31 de ani sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar bărbatul de 28 de ani pentru complicitate la furt calificat, dar şi pentru conducere fără permis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările