Ferrari parcat pe zebră în centrul Bucureştiului, ridicat de Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul bolidului trebuie să plătească minimum 425 lei pentru a recupera maşina FOTO: Facebook/Clotilde Armand
Proprietarul bolidului trebuie să plătească minimum 425 lei pentru a recupera maşina FOTO: Facebook/Clotilde Armand

Poliţiştii locali din sectorul 1 al Capitalei au ridicat luni, 6 iunie, un bolid Ferrari parcat neregulamentar în zona Bulevardului Ion Mihalache, chiar pe trecerea de pietoni. Proprietarul maşinii de lux va trebui să achite câteva sute de lei pentru a îşi recupera maşina.

Bolidul, un Ferrari de culoare galbenă, fusese parcat pe trecerea de pietoni fără niciun fel de jenă de către proprietarul său.

”Acest autoturism marca Ferrari a ales să parcheze pe trecerea de pietoni. Ghinion! Continuăm acţiunea de ridicare a maşinilor parcate pe trecerile de pietoni şi parcate neregulamentar în Sectorul 1. Dacă ai Ferrari nu înseamnă că poţi parcă neregulamentar în Sectorul 1”, spune Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

Trebuie spus că începând cu data de 5 aprilie a.c., Administraţia Domeniului Public Sector 1 are autoritatea de a ridica vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public, conform Hotărârii de Consiliu Local nr.135/2021 – privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se face de către agentul constatator din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, conform competenţelor ce îi revin, în baza unei dispoziţii de ridicare a vehiculului/rulotei/remorcii.

Vehiculele ridicate se depozitează în spaţiul special amenajat la sediul din Şos. Odăii nr. 3-5.

Restituirea vehiculelor parcate neregulamentar se va face non-stop, numai proprietarului/ deţinătorului/ utilizatorului legal al acestuia şi doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie de către poliţistul local şi achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/ înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/ rulotei/ remorcii şi a unui act de identitate al solicitantului.

Proprietarii maşinilor trebuie să plătească pentru recuperarea vehiculului tariful de ridicare de 200 de lei, tariful de transport de 150 de lei şi tariful de depozitare (75 de lei în primele 24 de ore, şi 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore). Altfel spus, suma minimă ce trebuie plătită pentru recuperarea unei maşini parcate neregulamentar este de minimum 425 lei.

Vă mai recomandăm şi:

Drifturi cu Ferrari în parcarea unui mall din Capitală. Ce riscă şoferii VIDEO

Un şofer de Ferrari a acroşat intenţionat un poliţist care îl trăgea pe dreapta. Bărbatul, oprit cu focuri de armă


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite