DSP Bucureşti propune interzicerea evenimentelor private, cu peste 50 persoane, în restaurante şi cafenele. Lista restricţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus luni Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) închiderea restaurantelor, precum şi interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane.

O altă recomandare este purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, potrivit documentului.

Toate aceste măsuri sunt propuse de către DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86 şi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Astfel, DSP Bucureşti recomandă:

- Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

- Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

- Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

- Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

- Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

- Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137.491 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.591 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, când au fost făcute 6.537 de teste. 48 de persoane au decedat, numărul total fiind 5.048. La ATI sunt internaţi 592 de pacienţi.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite