Călătoria cu taxiul în Bucureşti a devenit mai scumpă. Care sunt noile tarife

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceleaşi servicii proaste, dar mai scumpe. Vorbim de tarifele companiilor de taximetrie din Capitală, care au crescut peste noapte. Câteva firme de taxi au majorat preţul călătoriei de la 1,69 de lei/km, la 1,99 de lei/km.

Alte companii le vor urma exemplul în curând, anunţând deja că vor lua aceeaşi măsură începând cu data de 15 octombrie.

Mai mult, unele companii care aveau deja tariful de 1,69 de lei/km au majorat preţul la 2,49 de lei/km. O altă modificare importantă se referă la tariful de noapte. O parte din firmele care activează în Bucureşti au introdus tariful de noapte de 2,29 de lei/km, valabil în intervalul orar 22.00 - 06.00.

Ultima scumpire a serviciilor de taximetrie din Capitală s-a produs anul trecut, când tarifele au crescut de la 1,39 de lei/km la 1,69 de lei/km. 

Justificările transportatorilor

Reprezentanţii transportatorilor spun că mărirea tarifelor a fost determinată de creşterea costurilor pentru firmele de taximetrie.

„Au crescut foarte mult costurile, carburanţii s-au scumpit, la fel şi piesele de schimb. Au zis că scot acciza la motorină, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Acum, costurile pentru întreţinerea unei maşini sunt foarte mari. Cheltuieli mari sunt şi cu salariile, mai ales că de la 1 ianuarie 2019 va creşte salariul minim pe economie. Pe de altă parte, nu avem forţă de muncă. Nu prea mai avem şoferi şi nici mecanici. Încă un aspect, în ţară, tariful mediu pe kilometru este de 2,4 lei“, a explicat, pentru „Adevărul“, Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Cât despre servicii mai bune, şeful COTAR spune că acestea vor veni odată cu adoptarea noului regulament pentru taximetrie în Capitală.

„Noi sperăm că după ce va ieşi noul regulament ce taxi, să avem şi servicii mai bune. Să existe sancţiuni pentru şoferii care refuză cursa, care au un vocabular indecent, o ţinută neadecvată. Atunci, vom putea face ordine în taximetrie. Codul Muncii nu permite sancţiuni mai dure – se prevede mai întâi avertisment, apoi altul şi abia după asta se poate desface contractul de muncă“, a mai spus Vasile Ştefănescu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite