Au început lucrările de consolidare la Pasajului Unirii din Capitală. Circulaţia, oprită temporar

Au început lucrările de consolidare la Pasajului Unirii din Capitală. Circulaţia, oprită temporar

Foto Wikipedia

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a anunţat că circulaţia rutieră în Pasajul Unirii a fost oprită temporar marţi seara, 17 mai a.c., în intervalul orar 23:30 – 05:00, potrivit Primăriei Sectorului 4.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puţin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare şi punere în siguranţă a pasajului, fapt pentru care o echipă de experţi va inspecta construcţia în vederea stabilirii măsurilor şi intervenţiilor necesare consolidării acesteia.

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni, arată un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Pentru remedierea în regim de urgenţă a problemelor de siguranţă constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranţă a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de maşini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările