Un copil de patru ani şi bunicul acestuia s-au înecat într-un lac, la Ialoveni

Un copil de patru ani şi bunicul acestuia s-au înecat într-un lac, la Ialoveni

FOTO simbol Sursa IPN

Doi minori, de patru şi, respectiv, 13 ani şi bunelul acestora, s-au prăbuşit sub gheaţa subţire a unui lac, după ce au ieşit la săniuş. Incidentul a avut loc în apropierea localităţii Misovca, raionul Ialoveni. Băiatul de patru ani şi bunelul acestuia, de 61 de ani nu au putut fi salvaţi, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, salvatorii au fost alertaţi ieri, 14 februarie. La faţa locului au fost îndreptate două echipaje de intervenţie care au reuşit să salveze băiatul de 13 ani. Copilul de patru ani şi bărbatul nu mai dădeau semne de viaţă. Operaţiunea de salvare a băiatului rămas în viaţă, dar şi de extragerea celor două cadavre a avut loc la o distanţă de circa 30 de metri de la mal.

IGSU îndeamnă populaţia să nu meargă pe gheaţa bazinelor acvatice. Cei care au în grijă minori sunt rugaţi să supravegheze copii pentru a nu merge la săniuş sau la joacă pe iazuri. Copiii se pot prăbuşi cu uşurinţă sub gheaţa lacurilor şi a râurilor, întrucât grosimea acesteia este subţire, atenţionează salvatorii.

De la începutul anului, în Republica Moldova s-au înecat şapte persoane, inclusiv doi copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările