Un bărbat din Bălţi, reţinut după ce a amenajat un laborator de creştere a drogurilor în propria locuinţă

Un bărbat din Bălţi, reţinut după ce a amenajat un laborator de creştere a drogurilor în propria locuinţă

Un bărbat de 44 de ani din Bălţi, membru a unei grupări infracţionale, documentată acum două luni, pentru  punea în circulaţie a drogurilor pe parcursul anului 2021 pe teritoriile municipiului Bălţi şi raionul Făleşti, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei investigaţii „Nord” a INI, împreună cu poliţiştii şi procurorii din Bălţi.

Suspectul şi-a făcut propriul laborator de creştere şi cultivare a cânepei de tip ”hidropon” în condiţii speciale. Acesta a fost improvizat într-o odaie dotată cu ventilatoare, iluminare etc.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat 24 de plante sădite în ghiveciuri, utilaje cu ajutorul cărora erau crescute plantele, precum şi marijuana.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 300.000 de lei. 

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reţinut pe 72 de ore, ulterior a primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Bărbatul riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările