Primul spital privat din Chișinău are un aparat unicat de diagnosticare a cancerului

Primul spital privat din Chișinău are un aparat unicat de diagnosticare a cancerului

Modernul tomograf depistează cancerul când șansele de vindecare sunt încă mari

Aparatul pentru depistarea cancerului va fi în curând funcţional, în Republica Moldova. PET computer tomograf, care va permite diagnosticarea tumorilor maligne chiar când acestea au câţiva milimetri, se află la spitalul privat „Medpark", inaugurat în Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pacientului i se injectează o substanţă radioactivă cu o durată scurtă de descompunere, după care este scanat la acest aparat. Pe ecran apare locul exact unde se găseşte cancerul în prima fază", spune Mihai Ciocanu, director medical al spitalului.

Deocamdată Ciocanu nu a putut specifica preţul unei investigaţii, însă a menţionat că aparatul este unicul din regiune: „Cel mai apropiat se găseşte la Oradea. În Ucraina nu există astfel de tomografe".

Tot în premieră pentru Moldova, se vor efectua intervenţii chirurgicale pe cord deschis, care nu presupun oprirea inimii. Reabilitarea pacientului este, în acest caz, mult mai rapidă, susţin specialiştii. Toate sălile de operaţii, de naştere şi de terapie intensivă de la „Medpark" vor fi dotate cu sistem de ventilare cu aer steril.

O cameră în spital costă în jur de 90 de euro. În Republica Moldova mai există spitale private, însă „Medpark" este prima instituţie medicală privată care cuprinde toate profilurile medicale. El a fost fondat de oameni de afaceri din Statele Unite şi Turcia, care au investit 20 de milioane de dolari în acest proiect.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările