Premieră naţională: Medpark - prima instituţie medicală din Republica Moldova acreditată internaţional (P)

Premieră
naţională: Medpark - prima instituţie medicală din Republica Moldova acreditată
internaţional (P)

Medpark, primul spital privat din Republica Moldova, devine prima instituţie medicală din ţară, dar şi din Europa de Est care a obţinut acreditarea internaţională oferită de JCI – Joint Commission International – lider mondial în acreditarea instituţiilor medicale.

Anunţul privind acreditarea JCI a fost făcut public în cadrul unui eveniment care a avut loc în incinta Medpark pe 28 ianuarie curent. Evenimentul a fost onorat de prezenţa prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, a Ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, precum şi a altor demnitari de stat şi persoane publice importante.  

Procesul de acreditare a spitalului Medpark a durat aproximativ 1 an de zile, perioadă în care au fost evaluaţi peste 1500 de indicatori standardizaţi. Adiţional, au fost constituite 6 comitete care au preluat în totalitate guvernarea spitalului Medpark pe zona medicală: Comitetul control al infecţiilor, Comitetul management al edificiului, Comitetul management al medicamentelor, Comitetul dreptului pacientului, Comitetul chirurgie şi anestezie şi Comitetul control al calităţii. Rolul acestor comitete este de a supraveghea şi de a-şi exprima decizia şi acordul privind buna desfăşurare a actului medical.

Spitalul a finalizat procesul de acreditare cu 94 de puncte din cele 100 posibile, fiind primul spital din regiune cu cele mai bune rezultate.

„Suntem mândri ca am reuşit o astfel de performanţă, devenind primul spital din Republica Moldova care a obţinut o acreditare internaţională. Prin acest proces de acreditare avem dovada certă a faptului că oferim pacienţilor noştri acces la servicii spitaliceşti de talie internaţională acasă, în Moldova, garantând calitatea îngrijirii medicale, siguranţa şi satisfacţia pacientului”, a declarat Sinan Bora, Preşedintele Consiliului de Administrare Medpark.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi a menţionat faptul că „dotarea, nivelul de profesionalism foarte ridicat şi, nu în ultimul rând, acreditarea internaţională obţinută recent transformă spitalul Medpark într-un etalon care merită să fie luat drept exemplu şi de celelalte spitale din Moldova, în ideea de a obţine aceleaşi standarde de calitate pentru pacienţii ţării noastre”.

Inaugurat în 2011, Medpark este cel mai mare proiect privat din domeniul medical lansat de investitori din SUA şi Turcia şi finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD).  Investiţiile în acest proiect au depăşit 20 milioane de euro.

Alexandru Cosovan, bancher principal, BERD:  „Am sprijinit acest proiect din prima zi. Este un proiect social major care a demonstrat în cei 3 ani de activitate capacitatea sa de inovaţie şi rolul său major în prestarea serviciilor medicale de calitate”.

Calitatea serviciilor prestate de Medpark este confirmată şi de colaborarea cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Vasile Pascal, Vice-directorul CNAM: „Cu fiecare an care trece, tot mai mulţi pacienţi solicită să se trateze în acest spital datorită calităţii  serviciilor oferite şi personalului înalt calificat de care dispune, fapt care ne bucură şi ne confirmă că am luat o decizie corectă atunci când am început colaborarea cu această instituţie. Ne aşteptăm ca odată cu acreditarea internaţională obţinută de către Medpark numărul solicitărilor din partea pacienţilor să crească şi mai mult”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările