O grădiniţă va fi redeschisă în sectorul Botanica

O grădiniţă va fi redeschisă în sectorul Botanica

Grădiniţa numărul 79 din sectorul Botanica al capitalei, care de aproape 13 ani se află în paragină, va fi renovată, iar de la 1 octombrie va putea primi aproape 180 de copii. Lucrările de renovare au fost lansate în această săptămână şi vor fi finalizate către 15 septembrie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul interimar Ruslan Codreanu, care a efectuat astăzi o vizită pe şantier, a comunicat presei că în regiune sunt trei grădiniţe, toate supraaglomerate. „Am considerat absolut prioritar să deschidem o grădiniţă nouă. Alături este un şantier în construcţie, cu câteva sute de apartamente, unde vor fi foarte mulţi copii. Ne bucură că numărul de copii este mare, dar trebuie să le creăm şi condiţii”, a spus edilul.
 
Şeful Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Botanica, Ion Musteaţă, a menţionat că grădiniţa a fost dată în exploatare în anul 1964. A activat ca instituţie de educaţie timpurie până în 1999. De atunci şi până în 2007 a fost o şcoală participară, ulterior a fost lăsată de izbelişte.
 
Pentru reparaţia edificiului, dotarea lui şi amenajarea teritoriului au fost alocaţi 8,6 milioane de lei. Grădiniţa va putea fi frecventată şi de copii de creşă, de la vârsta de doi ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: