O femeie din Soroca a murit într-un incendiu izbucnit din cauza utilizării necorespunzătoare a sobei

O femeie din Soroca a murit într-un incendiu izbucnit din cauza utilizării necorespunzătoare a sobei

FOTO simbol

O femeie de 80 de ani, din localitatea Dărcăuţi, raionul Soroca, a decedat în urma unui incendiu izbucnit din cauza utilizării necorespunzătoare a sobei de încălzit, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia era ţintuită la pat. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reuşit localizarea arderii. Focul a distrus bunurile materiale dintr-o cameră şi 60% din acoperişul casei. Pe pat, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al femeii.

IGSU atenţionează repetat populaţia despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului, în special la exploatarea sobelor şi surselor de încălzit. Oamenii sunt îndemnaţi să verifice instalaţiile înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului şi lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire. Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte.

De la începutul anului 2020, în ţară au fost înregistrate 1680 de incendii în care au decedat 99 de persoane.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că peste 800 de detectoare de fum urmează a fi instalate în 22 localităţi din ţară. Achiziţionarea instalaţiilor a fost posibilă datorită autorităţilor publice locale. IGSU recomandă oamenilor să verifice detectoarele anterior instalate, iar în cazul în care sursele de energie sunt expirate să le schimbe pentru a asigura funcţionalitatea acestora. Instalarea detectoarelor în localităţile din ţară a început odată cu lansarea Campaniei IGSU „O casă protejată – O viaţă salvată”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările