30 de zile de arest pentru veterinarii suspectaţi de luare de mită la Piaţa Centrală din Chişinău

30 de zile de arest pentru veterinarii suspectaţi de luare de mită la Piaţa Centrală din Chişinău

Cei trei angajaţi ai Laboratorului de expertiză al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, învinuiţi de corupere pasivă, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Doi dintre aceştia urmează să fie plasaţi în Penitenciarul nr.13, iar unul – la domiciliu, pentru că a fost confirmat cu COVID-19, precizează serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încheierea judecătorului poate fi contestată la Curtea de Apel în ordinea stabilită de lege. Alte două persoane, reţinute în dosarul mitei cu certificate sanitare, colaborează cu ancheta şi sunt cercetate în stare de libertate.

În urma percheziţiilor din  20 aprilie, CNA a reţinut 5 persoane, printre  care 3 medici veterinari şi doi agenţi economici. Cei cinci au fost documentaţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Aceştia sunt învinuiţi că luau mită pentru eliberarea certificatelor sanitar-veterinare comercianţilor care vindeau carne în halele Pieţei Centrale.

Din imaginile video şi înregistrările obţinute de investigatori, ca urmare a monitorizării, rezultă că aceştia efectuau controale superficiale ale mărfii, admiţând produse de proastă calitate spre vânzare şi punând în pericol siguranţa alimentară a cetăţenilor. Procurorii conduc urmărirea penală în cadrul a 43 de dosare pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de puşcărie pentru aceste fapte, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările