Rezultatele exit-poll-ului din 28 noiembrie vor fi anuţate la 21.00 la Publika TV

Rezultatele exit-poll-ului din 28 noiembrie vor fi anuţate la 21.00 la Publika TV

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova

Duminică, 28 noiembire, postul de televiziune Publika TV şi Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) vor efectua un exit-poll, rezultatele căruia vor fi anunţate la ora 21:00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Exit-poll-ul, care este un sondaj efectuat în ziua alegerilor, chiar la ieşirea din secţia de votare, va fi realizat de către 600 persoane, legitimate ca operatori de interviuri de către Comisia Electorală Centrală. La ieşirea din secţiile de votare electorii vor fi intervievaţi de către un singur operator. „Reprezentanţii noştri au fost instruiţi timp de o zi. Aceştia vor fi îmbrăcaţi decent şi nu vor avea simboluri electorale", susţine Mihai Mocanu, director de cercetare în cadrul IRES. Participarea alegătorilor la realizarea sondajului este benevolă şi anonimă.


Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că "guvernarea pregăteşte falsificări în masă. În acest scop se organizează exit-poll-ul, realizat de compania românească IRES".
În cadrul alegerilor precedente, din 2009, de asemenea a fost realizat un exit-poll de către Institutul de Politici Publice, Institutul European de Studii Politice din Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, CBS- AXA şi IMAS, asociate în proiectul "Pentru alegeri transparente şi corecte: Exit-Poll 2009".


Publika TV şi IRES au efectuat un exit-poll şi la referendumul constituţional din 5 septembrie 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările