Voronin, critici la adresa guvernării: Dacă vom aştepta doar credite şi granturi străine, nu vom realiza nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, acuză actuala guvernare că ar fi preocupată doar de imaginea sa pe plan extern, ignorând problemele reale ale cetăţenilor. Potrivit lui Voronin, sarcina principală a autorităţilor ar trebui să fie modernizarea agriculturii, crearea locurilor de muncă şi relansarea economiei, nu deplasările în străinătate, notează IPN.

Liderul PCRM spune că guvernanţii PAS s-ar fi cramponat de cuvântul „reformă” şi folosesc această retorică pentru a distrage atenţia publică de la problemele grave cu care se confruntă ţara.

„Lumea deja a obosit de cuvântul ‘reformă’. De ani de zile vorbim şi totuşi reforma se limitează doar la a fugări cadrele din sistem şi la a-i pune pe ai lor în funcţii. Agricultura este distrusă, nu există pieţe de desfacere. În Europa nu putem duce marfa pentru că nu corespundem standardelor, piaţa rusă este închisă, pentru că ne-am poziţionat la Kiev pe platforma Crimeea împotriva Rusiei. Acestea sunt problemele reale, de ele trebuie să fie preocupată guvernarea, nu de aceste călătorii în străinătate”, a mai Voronin în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la M1

Voronin califică drept „insignifiante” cele 36,4 milioane de euro oferite de Uniunea Europeană în calitate de suport bugetar. Liderul comuniştilor, spune că Republica Moldova nu poate miza la nesfârşit pe fonduri din exterior.

„Ce înseamnă pentru Republica Moldova, chiar dacă nu suntem o ţară atât de mare, 36 de milioane de euro? Nimic, e zero, suma este doar pentru a-i achita Nataliei Gavriliţa deplasările în străinătate. Dacă vom aştepta doar credite şi granturi străine, nu vom realiza nimic. Trebuie să ne organizăm economia, să creăm condiţii de deschidere a afacerilor, care aduc bani ţării, dar nu să stăm şi să aşteptăm să ni se dea de pomană. Mai ales că aceste credite care ni se oferă nu reprezintă o pomană, va trebui să le întoarcem cu dobândă”, a spus Vladimir Voronin.

Veteranul comunist şi-a exprimat indignarea că de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă niciun proiect al opoziţiei nu a fost introdus pe ordinea de zi pentru a fi dezbătut în plenul Legislativului, fiind ignorată vocea opozanţilor puterii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite