VIDEO Republica Moldova, menţionată de Joe Biden în discursul de la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden în timpul discursului de la tribuna ONU. FOTO United Nations
Joe Biden în timpul discursului de la tribuna ONU. FOTO United Nations

Votul dat de cetăţenii Republicii Moldova pentru victoria forţelor prodemocratice în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a fost dat ca exemplu al succesului lumii democratice de către preşedintele american, Joe Biden, care a susţinut primul său discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, scrie Caleaeuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, liderul SUA a afirmat că viitorul va aparţine “celor care îmbrăţişează demnitatea umană, nu o calcă în picioare”, “celor care eliberează potenţialul popoarelor lor, nu celor care îl sufocă” şi “celor care oferă poporului lor posibilitatea de a respira liber, nu celor care caută să îl sufoce cu o mână de fier”.

El a afirmat că lumea democratică trăieşte în rândul activiştilor anticorupţie, apărătorilor drepturilor omului, jurnaliştilor, protestatarilor pentru pace aflaţi în prima linie a acestei lupte în Belarus, Myanmar, Siria, Cuba sau Venezuela.

Democraţia “trăieşte în moldovenii mândri care au ajutat la obţinerea unei victorii zdrobitoare pentru forţele democraţiei, cu un mandat de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie mai incluzivă”, a spus Biden.

Momentul a fost remarcat de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care i-a mulţumit lui Joe Biden pentru aprecierea sa.

“Realizările noastre se văd şi la New York. Mulţumim domnului Joe Biden, Preşedintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetăţenilor noştri de a lupta pentru democraţie, a combate corupţia şi a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”, a scris Sandu, pe Facebook.

Imediat după ce Joe Biden a menţionat în discursul său R. Moldova, preşedintele Maia Sandu a scris, pe Facebook, că r„ealizările noastre se văd şi la New York.”

„Mulţumim domnului Joe Biden, Preşedintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetăţenilor noştri de a lupta pentru democraţie, a combate corupţia şi a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite