VIDEO PDM, după consultările cu Maia Sandu: Întrebarea de bază este ce se întâmplă până la alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat, după consultările cu preşedintele Maia Sandu, că democraţii sunt de acord să meargă la alegeri parlamentare anticipate, însă mai întâi vor să înţeleagă cine şi cum va gestiona treburile în ţară până la data alegerilor anticipate, în contextul în care Republica Moldova a rămas fără Guvern.

„Întrebarea de bază pe care o punem noi este ce se întâmplă în toată această perioadă. Cine gestionează criza pandemică, cine gestionează criza economică, cine pregăteşte ţara pentru alegeri parlamentare libere şi corecte. Noi considerăm că anume răspunurile la aceste întrebări reprezintă prioritatea numărul unu şi apoi vorbim despre alegeri anticipate. Propunerea noastră a fost că noi trebuie imediat să elaborăm un plan anticriză pe termen scurt, cu conţinut din trei puncte: gesionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice şi pregătirea de alegeri parlamentare anticipate şi să vedem o echipă care poate pune în aplicare acest plan”, a declarat Pavel Filip.

Adevărul a făcut o analiză la situaţia ce urmează după ce premierul Ion Chicu a demisionat miercuri, 23 decembrie, cu o zi înainte ca Maia Sandu să fie învestită oficial în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite