Veaceslav Platon îl acuză pe Viorel Morari de discreditarea procurorului general: Pentru toţi devine clar în ce agonie se află Plahotniuc şi Morari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon

Veaceslav Platon îl acuză pe Viorel Morari, procuror-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie, că prin acţiunile şi declaraţiile sale încearcă să-l discrediteze pe procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Potrivit lui, după ce Morari a declarat că soţia procurorului ar fi beneficiara unor companii din Ucraina, în care el este acţionar, a solicitat informaţii.

Ca urmare, spune Platon, a constatat că, acum o zi, într-un birou notarial de la Kiev, în registrul companiilor au fost operate modificări, astfel încât beneficiara finală a acelor companii să fie soţia lui Stoianoglo.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Veaceslav Platon a declarat că a aflat cine este persoana înregistrată de acel notar din Kiev, şi anume că este soţia procurorului general, din declaraţiile lui Viorel Morari. Potrivit lui, acele companii nu desfăşurau nicio activitatea chiar din momentul creării, ci doar, acum patru ani, erau acţionare la o bancă comercială din Moldova. Acesta mai afirmă că acele companiile au fost deposedate de acţiuni, erau în stare de pre-faliment şi urmau să fie lichidate.

Veaceslav Platon spune că s-a adresat organelor competente din Ucraina cu demersul să fie intentată o cauză penală şi să fie trase la răspundere persoanele care, fără acordul său, au operat acele modificări în registrul companiilor. În opinia sa, comanditarii acestor ilegalităţi sunt din Republica Moldova, iar unicul scop al acestora este discreditarea procurorului general, ca să-l împiedice să investigheze furtul miliardului. „Unicii interesaţi din acest caz este domnul Plahotniuc şi domnul Morari, nu însă fără acoperirea unor forţe politice care cred în curând se vor manifesta şi vom vedea care sunt comanditarii reali şi prin cine Plahotniuc şi Morari încearcă să se salveze”, a spus Veaceslav Platon.

Veaceslav Platon susţine că astfel de modificări în registrele străine ale companiilor pot fi făcute foarte uşor. Şi în Ucraina deseori se întâmplă acest lucru, inclusiv pentru preluarea companiilor. „Pentru toţi oamenii devine clar în ce agonie se află astăzi Plahotniuc şi Morari, care recurg la astfel de acţiuni murdare, care foarte uşor vor fi investigate”, a mai spus Platon.

Veaceslav Platon a mai spus că, la următoare şedinţă în dosarul de învinuire a lui Viorel Morari, în care are calitatea de parte vătămată, va solicita izolarea lui Morari. Or, în opinia sa, aceste acţiuni sunt presiuni exercitate asupra sa.

Avocatul Alexandr Bodnariuc a declarat că modificările în registrul companiilor au fost operate ieri şi imediat Viorel Morari a comandat conferinţa de presă. Potrivit lui, Morari s-a dat de gol. Ştia de aceste modificări, fie că au fost făcute sau că urmau a fi făcute. Apărătorul a spus că „scopul acestor acţiuni este denigrarea procurorului general şi de a se eschiva de la răspunderea penală pentru toate ilegalităţile pe care le-a comis atunci când Vlad Plahotniuc se afla la guvernare”. Alexandr Bodnariuc a mai spus că aceste acţiuni presupun exercitarea presiunii asupra părţilor procesului în care este învinuit Morari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite