Valeriu Matei a fost desemnat în funcţia de director al ICR Chişinău

Institutul Cultural Român a decis în şedinţa Comitetului Director de luni, 12 noiembrie, desemnarea în funcţia de director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău a lui Valeriu Matei, care îl înlocuieşte pe Petre Guran, rechemat în centrala ICR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit serviciului de presă al ICR, funcţia de director adjunct al ICR "Mihai Eminescu" din Chişinău îi va reveni lui Nichita Danilov.

De asemenea, funcţia de director adjunct al "Accademia di Romania“ din Roma îi revine Danielei Crăsnaru care preia atribuţiile lui Cornel Baicu, numit în funcţia de director adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistă din Veneţia.

În contextul acţiunilor de sprijinire a diasporei româneşti, conform misiunii Institutului, ICR a decis să ia în considerare deschiderea unor Institute Culturale la Belgrad, în conformitate cu acordul dintre România şi Serbia, precum şi la Montreal, potrivit acordului dintre România şi Canada.

Va fi creat un Consiliu al Diasporei

ICR mai anunţă că va organiza şi un Consiliu al Diasporei care sã formuleze trimestrial propuneri de acţiuni pe care Direcţia Generalã a Românilor de Pretutindeni şi alte direcţii generale din centrala instituţiei sã le analizeze şi sã le punã în aplicare.

În vederea asigurării cât mai multor candidaţi la funcţiile vacante de director şi director adjunct ai institutelor culturale române din străinătate, ICR va organiza un concurs public, iar selecţia candidaţilor se va face pe baza unui CV detaliat şi a unui proiect managerial. Se preconizează selectarea unor personalităţi culturale profilate care să aibă totodatã calităţi manageriale.

În conformitate cu practicile internaţionale şi cu reglementările activităţii diplomatice, se recomandă un mandat de pănă la patru ani, astfel încât un efectiv cât mai mare dintre personalitãţile profilate în cultura actuală a României să aibă şansa de a ocupa astfel de funcţii, mai precizează ICR.

Cum promovează ICR românismul la Chişinău


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările