Urmărirea penală în privinţa lui Igor Dodon, în dosarul pungii primite de la Vlad Plahotniuc, poate fi reluată

Urmărirea penală în privinţa lui Igor Dodon, în dosarul pungii primite de la Vlad Plahotniuc, poate fi reluată

Dodon filmat in timp ce primea o punga cu bani din partea lui Plahotniuc Captura YouTube

Curtea de Apel Chişinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chişinău privind menţinerea Ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum şi anularea aceleiaşi Ordonanţe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Vasile Leviţki, transmite Agora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Agora, fostul şef de stat poate fi urmărit penal în dosarul „Kuliokul” (punga). Despre asta a anunţat fostul deputat Iurie Reniţă.

„Prin această Hotărâre a CA Chişinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului şef de stat, Igor Dodon în dosarul „Kuliokului/sacoşei”. După doi ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilităţile să facă o investigaţie imparţială, echidistantă şi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, a scris pe o pagină de socializare Iurie Reniţă. 

Amintim că, în 2020, deputatul Iurie Reniţă a publicat o înregistrare video în care apare fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele R. Moldova de la acea vreme, Igor Dodon. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care s-ar afla, potrivit unor interpretări, sume mari de bani.

Anterior, Procuratura a anunţat că în rezultatul examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni.

În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conţinutul sacoşei, precum şi subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală şi înaintarea vreunei acuzaţii penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieşind din minimul de posibilităţi de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluţia s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilităţile de a administra alte probe.
   
Procuratura Anticorupţie a mai comunicat că în cazul în care, pe viitor, Procuraturii îi vor fi prezentate anumite informaţii sau probe relevante ce ar afecta temeinicia soluţiei adoptate, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută şi, după caz, procesul penal poate fi reluat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările