Uniunea de Afaceri Moldova - Rusia şi-a organizat lansarea oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sputnik.md
FOTO Sputnik.md

Fostul preşedinte Igor Dodon a lansat marţi, 22 februarie, asociaţia obştească „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Asociaţia se angajează să susţină companiile în identificarea partenerilor comerciali, să implementeze proiecte de investiţii şi să dezvolte cooperarea în domenii precum cel industrial, agricultură, infrastructură, turism, transport, logistică, servicii municipale, tehnologia informaţiei, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Igor Dodon, care este preşedintele Uniunii, a subliniat că în perioada 2017-2020 în Republica Moldova s-a lucrat activ la consolidarea relaţiilor comerciale moldo-ruse. Au fost organizate forumuri economice, au fost semnate o serie de acorduri de cooperare între companii, asociaţii de afaceri şi administraţii locale. De asemenea, s-au desfăşurat misiuni de afaceri, a activat Consiliul Economic moldo-rus.

Potrivit lui Igor Dodon, această activitate a contribuit la creşterea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa rusă şi la soluţionarea mai multor probleme în relaţiile comerciale şi economice bilaterale. Un rol important în dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre businessmenii celor două ţări l-a avut organizaţia obştească „Delovaia Rossia”, care a devenit co-fondatorul şi principalul partener al „Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse”, precizează Igor Dodon.

Companiile interesate să se alăture Uniunii de Afaceri sunt chemate să vină cu propuneri, iniţiative şi idei de proiecte care ar aduce beneficii businessului din Rusia şi Moldova. „În câteva luni, cel mult până în toamnă, Uniunea noastră va deveni principala asociaţie, principala punte de legătură între agenţii economici din Moldova şi Rusia”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele organizaţiei „Delovaia Rossia”, Alexei Repik, a dat o apreciere relaţiilor comercial-economice dintre Rusia şi Moldova, menţionând rezultatele şi structura comerţului în anul 2021. „Delovaia Rossia” colaborează activ cu mediul de afaceri din Moldova din anul 2017 şi are un ambasador de afaceri în Moldova de mai bine de patru ani.  

Alexei Repik a dat asigurări că organizaţia va sprijini activităţile Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse. În special, va împărtăşi experienţa în ceea ce priveşte îmbunătăţirea climatului investiţional şi de afaceri, protejarea drepturilor oamenilor de afaceri şi va promova dezvoltarea antreprenoriatului şi implementarea unor proiecte de afaceri comune.

Vor fi organizate o serie de webinare şi mese rotunde care se vor axa pe subiecte precum atractivitatea investiţională a Republicii Moldova, priorităţile de cooperare pe domenii. De asemenea, este planificată desfăşurarea unei misiuni de afaceri a membrilor organizaţiei „Delovaia Rossia” în Moldova în prima jumătate a anului, precum şi reluarea lucrărilor Forumului Economic moldo-rus în toamna anului 2022. Alexei Repik a menţionat că prin eforturi comune se va obţine creşterea comerţului bilateral, a activităţii de investiţii, vor fi create asociaţii mixte şi implementate noi proiecte de afaceri.

Vadim Yurchenko, vicepreşedintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a menţionat că organizaţia deja activează şi este în contact permanent cu reprezentanţii businessului care se adresează cu diverse propuneri de afaceri. El a îndemnat întreprinzătorii din Republica Moldova şi Rusia să vină cu iniţiative şi propuneri către Uniunea de Afaceri, care este deschisă pentru dialog.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite