Slusari, despre alegerile din Bălţi: „Toată nădejdea guvernării este acum legată de socialistul Nesterovschi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari
Alexandru Slusari

Ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a comentat situaţia privind alegerile locale noi din Bălţi, în contextul în care Marina Tauber a fost exclusă din cursă, iar candidatul PAS, Boris Marcoci a fost retras.

„Toată nădejdea pentru guvernarea acum este legată de socialistul Nesterovschii. Dacă se retrage şi el, electorala extrem de urătă din Bălţi cade definitiv în derizoriu. Tare sper că nu ajungem la Ghelici în turul doi”, a scris Slusari pe Facebook.

„Dar dacă serios, nu avem niciun motiv pentru glume. La moment în loc de stat de drept fără criminali în politică marca Şor şi Tauber, avem un stat de răs cu plăns şi haos. Acum ţara plăteşte scump prin discreditarea valorilor democratice pentru întărzierea fatală a unor politiceni ”buni” în lupta cu corupţia şi finanţări murdare permanente în politică”, a mai spus Slusari.

Potrivit IPN, Marina Tauber, concurent electoral din partea Partidului Şor, a fost exclusă din cursa electorală de către instanţa de judecată la propunerea Comisiei Electorale Centrale. Decizia instanţei a avut loc după ce CEC a constatat nerespectarea legislaţiei electorale prin nedeclararea fondurilor utilizate în campanie. Turul doi al alegerilor din Bălţi se va desfăşura la 19 decembrie, iar bătălia se va între Nicolai Grigorişin, plasat pe locul doi în primul tur şi Alexandr Nesterovschi, plasat în primul tur pe poziţia a patra. Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat retragerea din cursă a reprezentantului său, concurentul electoral plasat pe locul 3, Boris Marcoci. O decizie oficială a CEC privind această retragere încă nu a fost anunţată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite