Sergiu Litvinenco: Vom face alianţă cu cei care împărtăşesc viziunile PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco, deputat PAS
Sergiu Litvinenco, deputat PAS

Vicepreşedintele PAS Sergiu Litvinenco spune că în prezent nu se negociază o guvernare de coaliţie cu nicio entitate politică, însă dă asigurări că formaţiunea sa nu va pactiza cu partide care nu împărtăşesc aceleaşi viziuni, notează IPN.

Sergiu Litvinenco spune că formaţiunea sa ia în considerare posibilitatea de a obţine majoritatea voturilor la alegerile în iulie, în condiţiile în care sondajele publicate prezintă doar tendinţa de vot în ţară şi nu includ opţiunile de vot ale cetăţenilor din diaspora.

„Totuşi, noi nu ne îmbătăm cu apă rece. Mergem la oameni şi încercăm să-i convingem că programul nostru este cel mai bun. Noi vom face coaliţie exclusiv cu partide care avem aceleaşi valori şi principii. Avem obiective clare în programul electoral şi vom face alianţă doar cu cei care împărtăşesc aceste obiective ”, a spus Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În acelaşti timp, analiştii politici spun că prezenţa unei singure forţe proeuropene în viitorul Parlament ar pune în pericol vectorul european al ţării.

„Mă tem ca victoria PAS în alegeri să nu fie plătită cu preţul guvernării. Poţi să câştigi alegerile şi să pierzi guvernarea. Faptul că PAS nu are parteneri suficient de bine plasaţi din punct de vedere electoral pe dreapta este o mare problemă. Sper să mai acceadă partide proeuropene şi să nu existe posibilitatea creării unei alianţe cu forţe care nu sunt proeuropene pe deplin, pentru că aceasta ar însemna diluarea cursului european”, a spus comentatorul politic Anatol Ţăranu.

Potrivit ultimului sondaj de opinie, realizat de comunitatea WatchDog şi Institutul de Politici Publice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în viitorul Legislativ s-ar regăsi 3 entităţi politice. Astfel, din numărul respondenţilor decişi, 50,5% spun că şi-ar dat votul pentru PAS, 32,5% pentru Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, iar 5,1% spun că şi-ar da votul pentru Partidul Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite