PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formaţiunea

PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formaţiunea

Membrii Partidului Socialiştilor vor să cunoască cine stă în spatele intentării în 2016 a dosarului penal împotriva formaţiunii, precum şi contextul în care a fost instrumentat şi folosit dosarul în cauză. De asemenea, socialiştii vor să cunoască cine stă în spatele redeschiderii acestuia în luna noiembrie a anului trecut. PSRM anunţă că urmează să expedieze demersurile necesare organelor de drept, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În 2016, fosta guvernare oligarhică a lui Vladimir Plahotniuc a dat ordin Procuraturii Generale, un ordin absolut ilegal, anticonstituţional, să pornească un dosar împotriva Partidului Socialiştilor. Pe nişte fapte inventate. Şi vă aducem aminte că în acea perioadă, Partidul Socialiştilor s-a aflat cu proteste în faţa instituţiilor guvernamentale, în faţa Parlamentului. În acel moment s-a şi comandat procuraturii pornirea dosarului şi urmărirea penală împotriva preşedintelui Igor Dodon şi a colegilor noştri din PSRM”, a declarat într-o conferinţă de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, „ori de câte ori fostului regim nu-i plăcea ceva în raport cu PSRM, scotea acel dosar din sertare”. Totodată, „dosarul în cauză a fost redeschis în noiembrie 2019, tot aceeaşi care l-au închis anterior din lipsă de probe”. „Avem toate motivele să credem că redeschiderea lui este doar o continuare a şantajului la adresa PSRM”, a notat deputatul socialist.

Vlad Batrîncea a menţionat că PSRM va înainta demersuri oficiale către instituţiile de drept, chiar şi o plângere penală. Prin aceasta, formaţiunea va cere verificarea modului în care a fost pornit dosarul penal, contextul în care a fost instrumentat şi folosit acest dosar, inclusiv contextul politic. De asemenea, se va solicita să fie investigată şi redeschiderea dosarul în noiembrie. Potrivit lui, chiar zilele trecute procurorul general a confirmat că ar exista mai multe întrebări cu privire la modul în care a fost pornit şi cum a evoluat acest dosar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: