PSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creşterea preţurilor carburanţilor

PSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creşterea preţurilor carburanţilor

SummaryPSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creşterea preţurilor la produsele petroliere. Anunţul a fost făcut de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea, candidat la funcţia de deputat din partea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unui briefing de presă, Bogdan Ţîrdea a remarcat că preţul produselor petroliere în Moldova a crescut de 10 ori. Combustibilul costă în medie cu 16% mai mult decât în decembrie 2020. Benzina s-a scumpit de la 16 la 21 de lei pentru un litru. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a pieţei nu a luat nicio măsură, acest lucru fiind motivul votului de neîncredere pe care, pe 12 martie, fracţiunea PSRM din Parlament l-a acordat conducerii ANRE.

„Ei însă nu s-au conformat deciziei legislativului şi chiar s-au bucurat de protecţia preşedintelui Maia Sandu, care s-a întâlnit cu ei pe 24 aprilie, arătând astfel că îi consideră un organ legitim”, a spus Bogdan Ţîrdea, remarcând că va propune fracţiunii PSRM să înainteze din nou proiectul de acordare a votului de neîncredere conducerii ANRE.

Preţurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021, ora 24.00, nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiţiei. În scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toţi titularii de licenţe care au majorat preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat începând cu 14 iunie 2021 să le anuleze.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările