PSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creşterea preţurilor carburanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

SummaryPSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creşterea preţurilor la produsele petroliere. Anunţul a fost făcut de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea, candidat la funcţia de deputat din partea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Bogdan Ţîrdea a remarcat că preţul produselor petroliere în Moldova a crescut de 10 ori. Combustibilul costă în medie cu 16% mai mult decât în decembrie 2020. Benzina s-a scumpit de la 16 la 21 de lei pentru un litru. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a pieţei nu a luat nicio măsură, acest lucru fiind motivul votului de neîncredere pe care, pe 12 martie, fracţiunea PSRM din Parlament l-a acordat conducerii ANRE.

„Ei însă nu s-au conformat deciziei legislativului şi chiar s-au bucurat de protecţia preşedintelui Maia Sandu, care s-a întâlnit cu ei pe 24 aprilie, arătând astfel că îi consideră un organ legitim”, a spus Bogdan Ţîrdea, remarcând că va propune fracţiunii PSRM să înainteze din nou proiectul de acordare a votului de neîncredere conducerii ANRE.

Preţurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021, ora 24.00, nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiţiei. În scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toţi titularii de licenţe care au majorat preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat începând cu 14 iunie 2021 să le anuleze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite