Procuratura Generală, sesizată cu privire la privatizarea hotelului „Codru”

Procuratura Generală, sesizată cu privire la privatizarea hotelului „Codru”

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari solicită organelor de drept să fie informat dacă din 2010 şi până în prezent a fost pornit vreun dosar penal cu privire la privatizarea prin concurs comercial a întreprinderii de stat „Complexul hotelier Codru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, Curtea de Conturi reflectă în hotărârea sa încă de acum zece ani că acest proces s-a efectuat în detrimentul statului, fiind ratate venituri de peste 161 de milioane de lei, transmite IPN.

În 2008, complexul a fost vândut la un preţ de 50 de milioane de lei. În demersul adresat Procuraturii, Alexandru Slusari menţionează că un metru pătrat din complexul hotelier a fost vândut la un preţ de până la patru mii de lei. Din raportul Curţii de Conturi reiese că preţul minim şi mediu de vânzare a unui metru pătrat a încăperilor din vecinătate era de aproape 17-23 de mii de lei.

Vicepreşedintele legislativului a expediat un demers şi către Agenţia Proprietăţii Publice. Acesta a cerut informaţii despre componenţa comisiei de concurs care a luat juridic decizia privind privatizarea hotelului la un preţ mizer în opinia sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: