Preţul la benzină în R. Moldova depăşeşte 24 de lei pentru un litru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pompa-benzina carburanti

Preţul la benzina cu cifra octanică 95 depăşeşte 24 de lei pentru un litru. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru 16 februarie preţul plafon de 24,04 lei la acest tip de carburant. Şi preţul la motorină creşte cu aproape zece bani, ajungând la 20,90 lei pentru un litru, transmite IPN.

Acum o zi, ANRE preciza că nivelul preţurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influenţat de creşterea tot mai accentuată a cotaţiilor ţiţeiului la bursele internaţionale. Pe fondul discuţiilor privind iminenţa unor acţiuni militare în Ucraina, preţul petrolului Brent este în continuă ascensiune, ajungând la peste 96 de dolari/baril, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani şi jumătate.

Cotaţiile Platts pentru produsele petroliere principale au depăşit nivelul de 910 dolari/tona pentru benzină şi 820 dolari/tona pentru motorină, înregistrând astfel o creştere de peste 250 dolari/tona la benzină şi 220 dolari/tona la motorină, comparativ cu începutul lunii decembrie 2021.

La începutul lunii septembrie, un litru de benzină cu cifra octanică 95 costa 20,23 lei, iar un litru de motorină –16,42 lei. La începutul anului, benzina COR 95 a ajuns să coste 21,30 lei/litru, iar motorina – 17,73 lei/litru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite