PLDM a depus la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea Constituţiei

PLDM
a depus la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea
Constituţiei

Curtea Constituţională urmează să dea un aviz eniţiativei PLDM şi PSRM. FOTO Arhivă Adevărul

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a depus astăzi la Curtea Constituţională (CC) proiectul prin care se propune modificarea Constituţiei astfel încât preşedintele să fie ales de către popor, se arată într-un comunicat al partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul legii depus spre avizare conţine semnăturile a 17 deputaţi liberal-democraţi (inclusiv pe Nota informativă) şi a 24 de parlamentari socialişti (pe foaia de titlu) şi a fost înregistrat la CC cu numărul 42 C din 3.11.2015.
 
În comunicat se precizează că declaraţiile deputatului socialist, Vlad Bătrâncea, potrivit cărora ar fi a existat înţelegerea de a depune proiectul la CC la ora 14.00, nu corespunde adevărului. „Aceasta a fost dorinţa exprimată de socialişti, pe care PLDM nu a agreat-o”, scrie în comunicat.
 
Amintim că liberal-democraţii şi socialiştii de la Chişinău sunt autorii unei iniţiative legislative privind modificarea articolului din Constituţia Republicii Moldova care prevede alegerea şefului statului mod direct, de către popor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările