Partidul lui Ion Chicu, înregistrat de ASP

Partidul lui Ion Chicu, înregistrat de ASP

Ex-premierul Ion Chicu FOTO gov.md

Agenţia Servicii Publice a înregistrat cel de-al 68-lea partid din Republica Moldova. Este vorba despre Partidul Politic „Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei”, fondat şi condus de fostul premier Ion Chicu. Anunţul despre înregistrarea partidului a fost făcut de liderul formaţiunii, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Chicu, de la anunţul intenţiei de a crea partidul, până la înregistrarea oficială, în jurul ideii pe care o promovează s-au adunat peste 1600 de cetăţeni, care şi-au depus semnătura pentru aderarea la PDCM şi crearea formaţiunii şi au fost create cinci organizaţii teritoriale.

În opinia sa, consolidarea societăţii şi mobilizarea poporului pentru schimbarea spre bine a lucrurilor în ţară pot fi realizate doar prin readucerea pe prim-planul vieţii social-politice a intelectualităţii şi profesioniştilor integri. Astfel, unul din cele mai importante obiective ale Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, asumate în Programul aprobat la Congresul de constituire, se referă la restabilirea statutului de drept şi a ordinii în ţară, prin reformarea sistemului politic şi administraţiei publice, inclusiv prin reevaluarea rolului, competenţelor şi modalităţii de alegere a Parlamentului şi preşedintelui ţării, asanarea sistemului justiţiei din ţară, combaterea corupţiei şi sporirea nivelului securităţii oamenilor.

De asemenea, partidul îşi propune să consolideze eforturile naţiunii pentru obţinerea perspectivei de integrare europeană a ţării. În opinia lui Ion Chicu acest lucru poate fi făcut prin impulsionarea şi coordonarea acţiunilor autorităţilor statului pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv prin crearea Ministerului Integrării Europene şi prin implementarea reformelor agreate cu UE

Un alt obiectiv prezentat de PDCM este asigurarea unui salt economic pentru a spori potenţialul ţării de a creşte nivelul de trai al populaţiei, prin implementarea Programului de dezvoltare economică a ţării, stimularea exportului de produse cu valoare adăugată înaltă, prin reindustrializare şi creşterea potenţialului de export.

Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei împărtăşeşte doctrina politică creştin-democrată şi este un partid de centru-dreapta. Obiectivul principal al acestui partid, spune Ion Chicu, este „dezvoltarea Republicii Moldova şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor prin consolidarea societăţii în jurul unor idei şi scopuri comune”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările