Noi plecări din PDM. Reacţia formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii organizaţiei teritoriale din Briceni a Partidului Democrat anunţă că părăsesc formaţiunea. Potrivit lor, „acţiunile lui Pavel Filip şi ale conducerii PDM au dus şi duc la dezbinarea partidului”.Această plecare este deja a patra din organizaţiile teritoriale, după ce anterior au plecat membrii din Cahul, Floreşti şi Orhei, transmite IPN.

„Această decizie are la bază, în primul rând, dezacordul organizaţiei teritoriale Briceni cu politice promovată de actuala conducere a PDM, în persoana domnului Pavel Filip şi a grupului lui de apropiaţi  din conducerea partidului. Actuala conducere nu respectă priorităţile şi prevederile programului de activitate a partidului, şi mai nou, încalcă statutul PDM. Spre regret, în ultimele luni, organizaţiile teritoriale nu au văzut şi nu au simţit din partea conducerii partidului sau organelor centrale ale partidului o colaborare colegială, de echipă şi constructivă, spre binele şi folosul cetăţenilor”, se menţionează într-un proces verbal semnat de 17 membri ai OT Briceni.

Cu o reacţie a venit secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, care s-a declarat sigur că această declaraţie nu este agreată de majoritatea colegilor din Briceni. „Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziţionării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă aceşti suporteri fac parte din partide parlamentare cu experienţă serioasă şi cu o resursă umană foarte bună. Întâmplător sau nu, autorii frigăruielor de tristă pomină din toamna trecută, de la Floreşti: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu şi Vasile Botnari au reuşit o altă „performanţă”, oferind porţii generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni”, susţine Alexandru Jizdan.

Potrivit lui, în ciuda provocărilor, PDM păşeşte cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetăţenilor ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite