Marina Tauber: Puterea uzurpatoare le-a furat bălţenilor visul şi dreptul la libera alegere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Puterea uzurpatoare le-a furat bălţenilor visul, viitorul şi dreptul la libera alegere, iar Maia Sandu, împreună că slugile ei, au dus abuzul şi încălcarea legilor la un nou nivel, un nivel care nu a mai fost atins de nimeni până acum. Aşa a comentat candidatul Partidului „ŞOR” la funcţia de primar al Bălţiului, Marina Tauber, deciziile instanţelor de judecată.

Potrivit ei, hotărârile au fost luate sub presiune şi ameninţări, iar guvernarea şi-a bătut joc de votul a 50 la sută din alegătorii din Bălţi.

„În această dimineaţă ne-am trezit cu toţii în noul stat dictatorial, condus de un Lukaşenko în fustă. Astăzi nu doar au fost suspendate alegerile, ci a fost suspendată democraţia. Şi-au supus toate instituţiile statului şi nu dau doi bani pe votul alegătorilor de la Bălţi. Noaptea, ca hoţii, magistraţii de la Judecătoria Bălţi şi cei de la Curtea de Apel Bălţi, au examinat dosarul împotriva mea departe de ochii presei. Judecătorii au fost ameninţaţi cu dosare penale, dacă nu o vor exclude pe Tauber din cursa electorală. Presiunile au fost exercitate de preşedintele Curţii de Apel, Ion Talpa, preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, şi de către şeful SIS, Alexandr Esaulenco”, a spus Tauber.

Potrivit ei, actuala guvernare, în frunte cu Maia Sandu, şi-a bătut joc de locuitorii din Bălţi, care au aflat cu puţin timp înainte de alegeri că acestea nu mai au loc.

„Să nu vă miraţi dacă, mâine, Maia Sandu va anula în genere alegerile şi va numi primarii prin decret prezidenţial. De ce să ne mai chinuim să organizăm alegeri, să tipărim buletine, să corupem judecătorii, procurorii şi să cheltuim bani? Îi numeşte Maia Sandu pe toţi, îi trece prin nişte filtre şi cu asta basta. Şi nu contează că legea spune altceva? Legile au fost făcute de oameni răi, oamenii buni n-au nevoie de legi! Vi se pare o utopie ceea ce vă spun eu? Aşa începe dictatura, prieteni, aşa începe înrădăcinarea unui stat totalitar. Aşa au început toţi dictatorii. Istoria ne arată cum au început, dar tot istoria ne arată cum au terminat aceştia. Iar Maia Sandu nu va fi o excepţie”, a declarat Marina Tauber. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite