Maia Sandu: Crearea unui fond de garantare a creditelor, cea mai bună soluţie pentru agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Crearea unui fond de garantare a creditelor este cea mai potrivită soluţie pentru agricultori, dar şi pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criza pandemică. Constatarea a fost făcută de preşedintele Maia Sandu, care a avut o întâlnire cu reprezentanţii sistemului bancar şi ai agricultorilor, transmite IPN.

Potrivit şefei statului, crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci şi va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanţarea lucrărilor agricole. „Am căutat împreună soluţii pentru a susţine domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza COVID şi seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluţionarea problemelor trebuie să fie mai eficientă”, a mai spus preşedintele.

Maia Sandu a criticat guvernul precedent, care, în opinia ei, „a făcut prea puţine pentru a ajuta economia naţională pe timp de criză”. Potrivit ei, statul trebuie să intervină urgent şi responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri şi domenii întregi care aduc valoare adăugată.

Agricultorii afectaţi de secetă au protestat de mai multe ori pe parcursul anului 2020, unde cereau compensaţii de 3000 de lei la hectar şi păstrarea cotei TVA la nivel de 8%. Tot atunci, ei cereau soluţii pentru dobânda creditelor şi pentru reeşalonarea sau restructurarea datoriilor pentru creditele contractate anterior.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite