Maia Sandu anunţă că nu se va întâlni cu liderul de la Tiraspol: „Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele ales, Maia Sandu, a făcut o declaraţie surprinzătoare, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1. Maia Sandu a afirmat că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Eu o să muncesc ca să rezolv problemele cetăţenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Altfel, eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova”, a declarat Maia Sandu. 

Fiind întrebată să precizeze dacă într-adevăr nu se va întâlni cu Vadim Krasnoselski, Maia Sandu a răspuns: „Nu am acum de ce să am această iniţiativă”.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că va insista ca trupele ruse din Transnistria să fie evacuate, subliniind că acest subiect mereu a fost promovat de Chişinău: „Acest grup operativ trebuie al forţelor ruse trebuie să se retragă. Nu este o noutate, este poziţia R. Moldova dintotdeauna şi eu o să continui să promovez această poziţie”.

Întrebată dacă formatul de negocieri „5+2” mai este eficient, Maia Sandu a răspuns: „acesta este formatul pe care îl avem şi în acest format vom continua discuţiile”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite