LIVETEXT Alegeri Chişinău. Secţiile de votare au fost închise. La vot s-au prezentat 37,8% din alegători

LIVETEXT Alegeri Chişinău. Secţiile de votare au fost închise. La vot s-au prezentat 37,8% din alegători

Locuitorii municipiului Chişinău şi-au expus opţiunea de vot duminică, 3 noiembrie, în cadrul alegerilor locale din Chişinău. În turul doi de scrutin, alegătorii au ales între candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, şi candidatul socialist, Ion Ceban. Ambii sunt parte a alianţei de guvernare ACUM-PSRM.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.00 Secţiile de votare au fost închise. La urnele de votare s-au prezentat 37,8% din alegători - 240.572 

UPDATE 19.00 Până la această oră au votat 226.000 de cetăţeni în Chişinău, 35,5% din numărul total de alegători 

UPATE 15.30 Până la această oră au votat 160.000 de cetăţeni în Chişinău, 25,1% din numărul total de alegători

UPATE 13.00 Până la această oră au votat 108.000 de cetăţeni în Chişinău, 17% din numărul total de alegători.

UPATE 12.00 Până la această oră au votat 82.000 de cetăţeni în Chişinău, 13% din numărul total de alegători.

UPDATE 11.50 Preşedintele Igor Dodon a votat: „Deseori se votează nu pentru cineva, dar împotriva cuiva. Deseori se votează răul ce mai mic. Foarte des se votează geopolitic. Mesajul meu către chişinăeuieni este foarte simplu: Nu va veni Moscova, Bucureşti, Bruxelles sau Kiev să facă ordine la noi în Chişinău. În Chişinău ordine vom face noi.”

UPDATE 11.10 Candidatul socialist la funcţia de primar, Ion Ceban, a votat pentru o Capitală care să fie administrată profesionist. 

UPATE 11.05 Până la această oră au votat 55.600 de cetăţeni în Chişinău, adică 8,8% din numărul total de alegători. 

UPDATE 10.40 Premierul Maia Sandu a votat pentru un primar curajos care să distrugă schemele de corupţie de la Primărie. 

UPDATE 10.10 Lidera socialiştilor, Zinaida Greceanîi a votat. Aceasta a declarat că îşi doreşte un primar gospodar şi nu unul care se va ocupa de politică şi geopolitică. 

UPDATE 9.50 Andrei Năstase a menţionat, după ieşirea din secţia de votare, că votul din Chişinău este foarte important şi că de acest vot depinde drumul de mai departe al Republicii Moldova. 

UPDATE 9.30 Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că a votat pentru continuarea dezvolătării europene şi româneşti a Chişinăului.

UPDATE 7.00 Secţiile de votare s-au deschis. Acestea se vor închide la 21.00.  

În primul tur de scrutin, Andrei Năstase a obţinut 31% din voturi, iar Ion Ceban 40,2%. Însă, candidaţii cu cel mai bun scor electoral din primul tur, precum Dorin Chirtoacă (10,1%) sau Octavian Ţîcu (4,76%), au anunţat că îl vor sprijini în turul doi pe Andrei Năstase, pentru că ar fi candidatul proeuropean, în timp ce Ion Ceban, reprezentând partidul lui Igor Dodon, ar promova interesele Rusiei, cel puţin aşa susţin contracandidaţii acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: