Ion Chicu: Avem o societate care s-a dezamăgit în instituţiile şi viitorul acestui stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Premierul Ion Chicu afirmă că astăzi în Republica Moldova „avem o societate care s-a dezamăgit în instituţiile statului, în viitorul acestui stat, o societate profund divizată pe varii criterii”, transmite IPN.

Vorbind, în cadrul unui interviu video la IPN, despre starea de lucruri din ţară şi despre starea naţiunii, Ion Chicu a declarat că „această situaţie este opera exclusivă a politicienilor iresponsabili, care tot timpul au încercat să culeagă roade sau dividende din scindarea societăţii”.

Premierul consideră că, la aproape 30 de ani de Independenţă, foarte puţine dintre speranţele şi aşteptările cetăţenilor pentru o viaţă mai bună într-o ţară independentă s-au materializat. S-au făcut totuşi lucruri pozitive, s-a creat un stat nou pe loc gol. „Acesta este meritul în primul rând al poporului nostru, care a ştiut să facă acest lucru”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu este de părere că cetăţenii moldoveni au potenţial de a dezvolta mai departe statul. În opinia sa, orice criză este şi o oportunitate, din orice criză poţi să renaşti. „Este teoria ciclicităţii. Tot timpul, după cădere, urmează ascensiunea. Noi exact suntem la etapa când putem lansa ascensiunea, avem rezervele şi resursele respective. Este important să consolidăm societatea, să ne consolidăm în jurul obiectivului de sporire a stării calităţii vieţii”, a declarat premierul.

Potrivit prim-ministrului, dacă toată societatea se va concentra pe obiectivul de dezvoltare şi modernizare a ţării, pe panta ascendentă, care numaidecât va urma, Republica Moldova va avansa rapid. Premierul afirmă că Republica Moldova are în faţă posibilităţi de dezvoltare şi de înflorire. Schimbarea în bine a lucrurilor nu este ceva iluzoriu, este posibil şi poate fi făcut.

Interviul „Viziunea prim-ministrul Ion Chicu asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecţia anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitaţia preşedintele Igor Dodon, precum şi liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase, Pavel Filip şi Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite