Ion Chicu, despre hotărârea autorităţilor de a obliga pedagogii să se testeze la COVID-19 din banii proprii: „O decizie ilegală” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu, ex-premier
Ion Chicu, ex-premier

Ex-premierul Ion Chicu e de părere că hotărârea Comisiei Naţionale de Sănătate Publică, de a obliga profesorii să se testeze la COVID-19, o dată la două săptămâni, din banii lor, este „o decizie ilegală şi nereuşită”.

„Cred că profesorii merită o altă atitudine din partea guvernării. Această hotărâre a Comisiei este ridicolă. Vreau să comunic tuturor celor vizaţi, hotărârea aceasta a Comisiei este ilegală, denotă lipsă elementară de cunoştinţe. Dacă o să ridicaţi această decizie, o să vedeţi că se face referinţă la articolul 58 din Legea 10 din 2009, Legea cu privire la sănătatea publică. Articolul 58 descrie situaţia de urgenţă din sănătate publică. Doamna respectivă (ministra Sănătăţii) ar trebui să ştie că la noi nu există stare de urgenţă, ea a fost ridicată în aprilie 2021. Decizia de testare obligatorie în baza acestui punct (articolul 58) este ilegal”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la N4.

Chicu a precizat că profesorii nu vor putea fi daţi afară „în urma unei decizii analfabete”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite