Ilan Şor cere ca cetăţenilor să le fie acordat câte un ajutor unic de 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

Partidul ŞOR a înregistrat un proiect de lege, care prevede acordarea unui ajutor unic cetăţenilor, în mărime de 10.000 de lei, pentru a face faţă mai uşor crizei scumpirilor. De asemenea, reprezentanţii fracţiunii parlamentare au transmis câte o adresare în scris premierului Natalia Gavriliţa, preşedinţilor comisiilor parlamentare de profil şi Comisiei pentru situaţii excepţionale, prin care cer ca documentul să fie examinat în regim de urgenţă.

Anterior, formaţiunea a colectat peste 200 de mii de semnături din partea cetăţenilor, care se pronunţă în favoarea acestei iniţiative. Acestea au fost anexate la dosar, ca argument în plus, pentru a determina guvernarea să analizeze atent această solicitare. Într-o înregistrare video, postată pe Facebook, liderul formaţiunii, Ilan Şor, a criticat puterea PAS pentru lipsă de iniţiativă şi şi-a exprimat speranţa că, de această dată, va da dovadă de mai multă responsabilitate.

„Tot ce vedem astăzi sunt pozele narcisiste ale Maiei Sandu, alături de politicieni ai altor ţări. Dar cetăţenilor Republicii Moldova nu li se oferă niciun ajutor. Lipsa totală de acţiuni din partea puterii omoară ţara, puţin câte puţin. Astăzi, putem spune cu şi mai multă încredere că singura soluţie pentru ieşirea din această situaţie este demiterea cât mai rapidă a acestei guvernări cinice”, a declarat Ilan Şor.

Potrivit lui, actuala guvernare este singura din toate câte au existat până acum care a anulat până şi acel mic ajutor de la stat, acordat nevoiaşilor, în preajma Paştelui.

„Toate guvernările, indiferent de coloratura politică şi preferinţele geopolitice, au acordat cetăţenilor un mic ajutor, cu ocazia sărbătorilor pascale. Dar ei şi asta au anulat. Aşa ceva nu a existat niciodată în istoria ţării noastre. Este groaznic, ruşinos şi degradant”, a spus politicianul.

În context, Ilan Şor a menţionat că iniţiativa de a le acorda cetăţenilor acel ajutor unic de 10 mii de lei nu are conotaţie politică, ci este una eminamente socială.

„Pentru această iniţiativă, noi am colectat peste 200 de mii de semnături, care confirmă că oamenii au nevoie de acest ajutor. Domnilor de la PAS, nu spuneţi că asta este populism, pentru că Germania, ţara la care vă raportaţi, a acordat un astfel de ajutor cetăţenilor săi, chiar dacă acolo inflaţia este cu mult mai mică decât în Republica Moldova”, a mai spus liderul Partidului „ŞOR”.

Anterior, Ilan Şor a spus că de alocaţia de 10 mii de lei ar trebui să beneficieze în jur de un milion de oameni, printre care pensionarii, profesorii, medicii, studenţii, familiile cu venituri mici şi cele cu mulţi copii. Totodată, el a menţionat că aceşti bani pot fi luaţi din rezervele Băncii Naţionale, care se ridică la 3,8 miliarde de dolari şi sunt prevăzute anume pentru astfel de situaţii de criză. O altă sursă a banilor poate fi şi ajutoarele de milioane de euro, oferite ţării noastre de organizaţiile financiare internaţionale, cu care se laudă actuala guvernare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite