Igor Dodon: Moldova este deja o federaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a afirmat că Republica Moldova este deja o federaţie, având o autonomie în interioul său, Găgăuzia. Prin asta, liderul socialiştilor a dat de înţeles că unica soluţie pentru depăşirea conflictului separatist din stânga Nistrului ar fi federalizarea.

Igor Dodon susţine că atât SUA, UE, cât şi Federaţia Rusă înţeleg că doar federalizarea este o soluţie în acest context.

Liderul socialiştilor a subliniat faptul că în stânga Nistrului se află o misiune de  pacificatori, recunoscută de OSCE. Totodată, el consideră că pentru moment, nu există o conjunctură geopolitică şi regională favorabilă soluţionării conflictului.

Socialistul nu a uitat nici de România. Acesta a spus că statul vecin are ambiţii nesănătoase când vorbeşte deschis că Republica Moldova trebuie să fie alipită României.

„Eu consider că Federaţia Rusă trebuie să fie un partener strategic. Eu consider că Occidentul, SUA şi UE trebuie să fie nişte parteneri”, a menţionat preşedintele PSRM.

Liderul PSRM a oferit un interviu pentru radio Europa Liberă vineri, 20 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite