Gafă de proporţii la Ungheni. Aleşii locali le-au mulţumit chinezilor pentru măşti punând însemnele Chinei pe harta SUA

Gafă de proporţii la Ungheni. Aleşii locali le-au mulţumit chinezilor pentru măşti punând însemnele Chinei pe harta SUA

FOTO Sorin Ionita via Facebook

Un incident mai puţin obişnuit a avut loc în oraşul Ungheni, Republica Moldova. Primăria municipiului Ungheni a primit o donaţie de 40.000 de măşti de protecţie din oraşul Nanchang, China. Aleşii locali au vrut să-şi exprime recunoştinţa pentru acest ajutor şi au afişat un banner pe care era imprimat mesajul de mulţumire, alături de o gafă de proporţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi mesajul de mulţumire era adresat Chinei, pe banner a fost imprimată harta SUA, însă care avea însemnele naţionale ale Chinei. La scurt timp, fotografia în care aleşii locali apar ţinând bannerul în mâini a fost ştearsă de pe pagina de Facebook a Primăriei Ungheni.

„Am recunoscut eroarea, am mulţumit celor care au sesizat-o şi, într-adevăr, am şters bannerul în care s-a strecurat o greşeală regretabilă. Urmează să fie realizat un nou banner, cu mulţumirile de rigoare cetăţenilor din Nanchang, pe care îl vom posta ulterior”, se spune într-un mesaj al Primăriei Ungheni, pe Facebook.

Totuşi, gafa poate fi văzută şi în celelalte fotografii, pentru că aleşii locali au lipit pe fiecare cutie cu măşti, pe care le-au distribuit diferitor instituţii din oraş, câte o foaie A4 cu acelaşi mesaj de mulţumire adresat Chinei, însă pe care Statele Unite apar ca un stat „ocupat” de China.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările