Dodon s-a dus la Minsk pentru a se întâlni cu Lukaşenko: Am discutat despre tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea din regiune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Aleksandr Lukasenko

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a plecat în Belarus, pentru două zile, împreună cu o delegaţie a Parlamentului de la Chişinău, asta deşi fostul preşedinte nu mai deţine nicio funcţie în stat. Mai mult, Igor Dodon s-a întâlnit la Minsk cu liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Întrevederea dintre Dodon şi Lukaşenko a fost una formală şi s-a desfăşurat la reşedinţa prezidenţială din Ostroshitsky Gorodok, regiunea Minsk.

„În cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, am avut o întrevedere foarte productivă cu şeful statului, Aleksandr Lukaşenko, un vechi şi sincer prieten al ţării şi al poporului nostru. (...) Avem ce învăţa de la o asemenea persoană cu experienţă şi om de stat remarcabil. Or, în comparaţie cu Belarus, Moldova a pierdut mult din punct de vedere economic şi social, în cei 30 de ani de independenţă”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Dodon a comunicat că a discutat cu Lukaşenko „despre situaţia geopolitică şi tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea şi stabilitatea din regiunea noastră”.

Precizăm că speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegaţiei Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită oficială la Adunarea Naţională a Republicii Belarus. Din delegaţie mai fac parte deputaţii socialişti Vasile Bolea şi Radu Mudreac, secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum şi ministrul în exerciţiu al agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite