Dodon, la Munchen: După alegerile parlamentare, implementarea documentelor semnate cu UE va continua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o întrevedere sâmbătă, 16 februarie, la Munchen, cu Elmar Brock, europarlamentar german, în cadrul căreia a făcut un schimb de opinii privind relaţiile dintre Chişinău şi Bruxelles, dar şi privind situaţia politică internă şi externă din R.Moldova.

„Am remarcat că Uniunea Europeană este pentru Moldova un partener strategic firesc. Am subliniat că realizarea Acordului de Asociere RM - UE este o oportunitate pentru promovarea pe intern a reformelor necesare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului susţine că s-a pronunţat „pentru implementarea reală a reformelor respective în beneficiul cetăţenilor Moldovei şi nu de dragul raportării solemne la Bruxelles”. 

„Am exprimat certitudinea că după alegerile parlamentare, implementarea documentelor semnate cu UE va continua”, a subliniat Dodon.

Preşedintele a remarcat că pentru Moldova „este foarte importantă preluarea experienţei unor state europene neutre în sfera asigurării securităţii europene şi regionale”. 

„Am făcut un apel către Uniunea Europeană să manifeste interes în sprijinirea eforturilor noastre orientate spre consolidarea statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova şi recunoaşterea sa internaţională”, a precizat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite