Dodon, despre declaraţiile Maiei Sandu de la Bucureşti: Guvernarea marionetă e gata să lupte până la ultimul moldovean, doar pentru a îndeplini porunca conducătorilor lor din extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a reacţionat după ce Maia Sandu a declarat, la Bucureşti, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, că Moldova admite toate scenariile cu privire la soarta războiului izbucnit în Ucraina şi se pregăteşte pentru toate scenariile, iar în cazul unui atac al Rusiei, ţara va cere ajutor.

„Maia Sandu şi războiul. Guvernarea marionetă de la Chişinău, în frunte cu Maia Sandu, este gata să facă orice, numai să se menţină la putere şi să „justifice” intrarea trupelor NATO în Republica Moldova. În opinia Maiei Sandu şi a guvernării PAS, un eventual conflict cu Rusia va schimba agenda politică internă şi va distrage cetăţenii de la problemele economice grave, de la tarifele mari la resursele energetice, de la pensiile şi salariile micşorate de inflaţia enormă”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

Potrivit lui, „prin interese militare străine, dar şi prin interesele de supravieţuire politică pentru PAS se explică retorica tot mai agresiva şi războinică din partea preşedintelui, spicherului parlamentului şi a premierului din ultimele zile, care spun deja deschis despre implicarea Moldovei într-un război regional, cu toate că premise reale şi riscuri pentru aceasta nu sunt”. 

„Partidul de guvernare PAS are nevoie de un focar de război şi de frică pentru a se menţine la conducere. Există pentru asta şi o încurajare din Occident. Dar în caz de ciocniri armate, cei din PAS nu-şi vor trimite copiii pe front, dar vor trimite la moarte copiii moldovenilor simpli. Conducerea PAS este gata pentru orice, inclusiv să lupte până la ultimul moldovean, doar pentru a îndeplini porunca curatorilor săi externi şi a-şi satisface orgoliul şi frustrările personale”, afirmă Dodon. 

El susţine că „Moldova însă are nevoie de Neutralitate şi de relaţii externe echilibrate”. 

„Are nevoie de economie dezvoltată, de investiţii şi de exporturi, are nevoie de pace interetnică şi de creşteri la pensii şi salarii. Moldova nu vrea război şi nu vrea o politică duşmănoasă cu Rusia sau cu orice altă ţară. Şi dacă Maia Sandu nu înţelege şi nu poate aduce vremuri bune, trebuie să plece, dar să nu sacrifice viaţa şi bunăstarea oamenilor din cauza ambiţiilor ei personale şi din cauza rigidităţii care o caracterizează”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite