Dmitri Kozak, aşteptat într-o vizită oficială la Chişinău

Dmitri Kozak, aşteptat într-o vizită oficială la Chişinău

Dmitri Kozak FOTO TASS

Şeful-adjunct al administraţiei Preşedinţiei Federaţiei Ruse, Dmitrii Kozak, a fost invitat de către autorităţile de la Chişinău să întreprindă o vizită în Republica Moldova, transmite ZdG.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitaţi de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul Guvernului au comunicat că la adresa şefului adjunct al administraţiei Preşedinţiei Federaţiei Ruse a fost expediată o invitaţie cu privire la efectuarea unei vizite în R. Moldova, însă nu au precizat perioada şi scopul vizitei.

Partea rusă încă nu a confirmat vizita lui Kozak la Chişinău. Cel mai probabil, autorităţile moldoveneşti l-au invitat pe oficialul rus în contextul crizei energetice din R. Moldova, cauzată de expirarea contractului de furnizare a gazelor naturale, încheiat cu Gazprom.

Amintim că Dmitrii Kozak a mai fost la Chişinău pe 11 august, la invitaţia preşedintelui Maia Sandu. Atunci, după întrevederea cu Maia Sandu, oficialul rus a declarat că soluţionarea conflictului de pe Nistru depinde de înţelegerile dintre Chişinău şi Tiraspol, iar Moscova este dispusă să contribuie ca părţile să coopereze între ele în vederea atingerii unui compromis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările