Dmitri Kozak, după întrevederea cu Maia Sandu: Conflictul transnistrean nu este problema Rusiei, este problema internă a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitrii Kozak FOTO TASS
Dmitrii Kozak FOTO TASS

Şeful-adjunct al administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitrii Kozak, a declarat miercuri, 11 august, după întrevederea cu preşedintele Maia Sandu, că soluţionarea conflictului de pe Nistru depinde de înţelegerile dintre Chişinău şi Tiraspol, iar Moscova este dispusă să contribuie ca părţile să coopereze între ele în vederea atingerii unui compromis.

Dmitrii Kozak a afirmat că chestiunea transnistreană este problema internă a Republicii Moldova.

„Moldova şi Transnistria trebuie să ajungă la o înţelegere. (...) Ca şi anterior, noi nu intenţionăm să înaintăm condiţii proprii de reglementare a conflictului. Nu este treaba noastră, e treaba voastră internă”, a spus oficialul rus.

Dmitri Kozak a declarat că a avut un dialog constructiv cu Maia Sandu, subliniind că Moscova este deschisă spre dialog cu oricare guvernare pe care au ales-o cetăţenii moldoveni.

Întrebat despre informaţiile apărute în presă precum că Moldova şi Ucraina ar intenţiona, din toamna acestui an, să iniţieze o blocadă pentru Transnistria, Kozak a declarat că Maia Sandu l-a asigurat că Chişinăul nu va recurge la asemenea acţiuni „reieşind din faptul că în regiunea transnistreană locuiesc şi cetăţeni ai R. Moldova.

Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere miercuri, 11 august, la Chişinău, cu Dmitrii Kozak, şef-adjunct al administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse, care a venit în R. Moldova la invitaţia Maiei Sandu. La întrevedere au fost prezenţi Nicu Popescu, ministru de Externe; Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare; Ana Revenco, ministru de Interne şi alţi membri ai Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite