Dionis Cenuşă: Protestele aranjate de PDM fac parte dintr-o înscenare clară a unei presiuni artificiale asupra PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul politic Dionis Cenuşă consideră că „protestele aranjate de PDM fac parte dintr-o înscenare clară a unei presiuni artificiale asupra Socialiştilor, pentru a face o coaliţie cu Democraţii”.

În opinia expertului, protestele-dirijate au doua obiective majore:

1. „Instrumentarea unei atitudini publice pro-PDM. Protestele sunt folosite instrument de modelare a unei percepţii publice favorabile Democraţilor, conform căreia „publicul” validează guvernarea de către Democraţi”.

2. „Presiune „folositoare” asupra şi pentru Socialişti. Aceleaşi proteste vor să împingă pe Socialişti în direcţia unei coaliţii cu Democraţii. Pe fundalul acestor proteste, Socialiştii îşi pot justifica decizia de a bate palma cu Plahotniuc mai uşor şi cu mai puţine pierderi de imagine. Evident, acelaşi lucru este valabil şi pentru scuzele lui Dodon faţă de Moscova - evitarea escaladării protestelor în ceva incontrolabil”.

Câteva mii de indivizi, organizaţi de Partidul Democrat, s-au adunat în seara de vineri, 7 iunie, în centrul Capitalei pentru a protesta faţă de o posibilă înţelegere între Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM. Protestatarii au scandat lozinci pro-PDM. Unii dintre aceştia au manifestat comportament agresiv faţă de jurnalişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite