Deputatul fugar Ilan Şor nu mai ridică plăţi salariale şi compensatorii din ianuarie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor FOTO EPA EFE
Ilan Şor FOTO EPA EFE

Deputatul Ilan Şor nu mai ridică plăţi salariale şi compensatorii din 1 ianuarie 2020, acestea fiindu-i suspendate. Iar din iunie până în decembrie 2019, parlamentarul a fost sancţionat pentru 26 de absenţe, conform Regulamentului Parlamentului.

Ilan Şor nu a precizat motivul absenţelor sale de la şedinţele organelor de lucru ale Parlamentului, precizează Secretariatul legislativului într-un răspuns pentru IPN.

Conform Regulamentul Parlamentului, absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din indemnizaţia lunară neimpozabilă pentru transport. Pentru patru şi mai multe absenţe se aplică coeficientul de 75%.


În cazul absenţei nemotivate de la orice activitate parlamentară pe parcursul a cel puţin o lună consecutiv, la sesizarea preşedintelui Parlamentului, Comisia juridică, numiri şi  imunităţi evaluează activitatea deputatului şi poate propune preşedintelui Parlamentului emiterea dispoziţiei privind suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizaţiilor şi compensaţiilor. Lucru care s-a şi întâmplat din 1 ianuarie 2020 în privinţa deputatului Ilan Şor.

Parlamentul precizează că, deputaţii în Parlament şi membrii ai comisiei permanente beneficiază de salariu lunar în mărime de 18 130 lei. De asemenea, o compensaţie lunară pentru cheltuieli legate de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cheltuieli protocolare şi de promovare – până la 13 mii lei, în funcţie de serviciile lunare de consultanţă achiziţionate. Este prevăzută şi o indemnizaţie lunară pentru transport – 6500 lei (actualmente, de această indemnizaţie beneficiază 88 de persoane, ceilalţi beneficiază de transport de serviciu) şi o indemnizaţie lunară pentru închirierea spaţiului locativ – de la 3 300 lei pentru o familie din 2 persoane până la 6 600 lei pentru o familie din 4 şi mai multe persoane (de această plată beneficiază 12 persoane).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite