Democraţia Acasă şi AUR, avertizate de CEC după examinarea rapoartelor financiare

Democraţia Acasă şi AUR, avertizate de CEC după examinarea rapoartelor financiare

Partidul Politic Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) s-a ales cu o avertizare pentru reflectarea incorectă a donaţiilor, iar Partidul Politic „Democraţia Acasă” a fost avertizat pentru neînlăturarea neconformităţilor în raportul privind finanţarea campaniei electorale, la situaţia din 9 iulie. O hotărâre în acest sens a fost luată de Comisia Electorală Centrală după reluarea şedinţei din 17 iulie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit preşedintelui CEC şi raportorului Dorin Cimil, în cazul AUR, în urma examinării rapoartelor financiare, s-a constatat că o persoană fizică din Republica Moldova a donat, pe 14 iunie şi 5 iulie, sume de bani care depăşesc cu 22,8 mii lei plafonul donaţiilor în numerar. La care, reprezentanţii AUR a răspuns că este vorba o eroare tehnică, deoarece au făcut donaţii două persoane cu acelaşi nume şi au prezentat acte confirmative în acest sens.

Examinând actele, Comisia a constatat existenţa unei erori tehnice la transferul informaţiei în raportul privind finanţarea campaniei electorale la situaţia din 9 iulie 2021, cauzată de numele comun al donatorilor şi a avertizat AUR pentru reflectarea incorectă a donaţiilor.

În aceeaşi şedinţă, CEC a luat act de informaţiile din rapoartele privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 prezentate la situaţia din 9 iulie curent, ale celorlalţi concurenţi electorali. Comisia a decis să transmită către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din ţară pentru verificarea surselor de provenienţă a donaţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările