Delegaţia Parlamentului R. Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegaţia Parlamentului R. Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul se desfăşoară în perioada 27-30 septembrie 2021, la Strasbourg, în format hibrid – online şi cu prezenţă fizică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din componenţa delegaţiei fac parte: preşedintele delegaţiei naţionale la APCE, Ion Groza – vicepreşedintele Comisiei politică externă şi integrare europeană. De asemenea, Republica Moldova este reprezentată de membrii delegaţiei naţionale la APCE: vicepreşedinţii Parlamentului, Mihail Popşoi şi Vlad Batrîncea, precum şi Adela Răileanu – vicepreşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Natalia Davidovici – secretarul Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice.

În cadrul sesiunii, vor fi aprobate de către Plen, împuternicirile delegaţiei naţionale a Moldovei la APCE.  De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului şi Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăseşte subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

Agenda APCE mai include alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea ţării noastre.   

Totodată, oficialii de la Chişinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems şi coraportorii APCE pentru Republica Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările