Ce va face PPDA dacă nu va fi identificat un candidat unic la prezidenţiale

Ce va face PPDA dacă nu va fi identificat un candidat unic la prezidenţiale

Dacă pentru alegerile prezidenţiale din acest an nu va fi identificat un candidat comun apartinic al forţelor de dreapta, atunci Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr îşi va înainta propriul pretendent pentru fotoliul de preşedinte. Declaraţia aparţine liderului PPDA, Andrei Năstase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Politicianul a refuzat să spună dacă acest candidat va fi el şi a menţionat că decizia va fi luată de comun acord în cadrul Platformei DA, transmite IPN.

În opinia lui Andrei Năstase, preşedintele Igor Dodon este acum foarte puternic din punct de vedere politic. „Are în spatele lui vagoane de bani, are interesele străine în spatele lui şi va face tot ce-i stă în puteri să câştige al doilea mandat”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

De aceea, politicianul consideră că partidele de dreapta trebuie să lărgească frontul. „Iată de ce vă spun motivul adevărat pentru care nu vreau să mai merg pe exerciţiul din 2016, vreau să coagulăm forţele. În momentul în care acest lucru nu se va produce cu un candidat apartinic, apolitic, bineînţeles Platforma DA este pregătită să înainteze propriul candidat, care neapărat va solicita sprijinul şi al unioniştilor, şi al stataliştilor, şi al pro-europenilor”, a precizat Andrei Năstase.

Politicianul spune că dacă ar fi candidat el la scrutinul prezidenţial din anul 2016, atunci când candidatul comun al blocului ACUM a fost Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, probabil rezultatul ar fi fost altul. „Noi în 2016 am ratat o şansă uriaşă. Şi nu vorbesc aici despre partidele noastre. Nu vorbesc aici despre mine, despre Maia Sandu, nu despre noi este vorba. Despre Moldova este vorba. Ţara noastră a ratat o şansă uriaşă de a se salva, atunci în 2016 şi de Plahotniuc, şi de Dodon. Procesele au fost amânate cu patru ani”, a declarat Andrei Năstase. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: